Ritenieks vēl joprojām cer atrast līdzīgi domājošos, kas viņam palīdzētu atgūt lāci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lāča Bargā saimnieks Aivars Ritenieks vēl joprojām cer atrast līdzīgi domājošos, kas viņam palīdzētu atgūt pērn decembrī no viņa privātīpašuma Engures novada Ragaciemā izņemto lāci, pastāstīja Ritenieks.

Ritenieks norādīja, ka patlaban viņam nav ne līdzekļu, ne resursu, lai tiesātos, bet viņš cer, ka kādu juristu šī lieta ieinteresēs. Ir bijušas sarunas ar juristiem, bet pagaidām konkrēta cilvēka, kas ar Ritenieku sadarbotos vairāk nekā sarunu līmenī, neesot.

Ritenieks arī pastāstīja, ka tiesībsargs ir atbildējis uz viņam adresēto sūdzību par lāča izņemšanu no viņa īpašuma un veidu, kā šī izņemšana norisinājusies. Pēc tiesībsarga domām, lāci vajadzējis atņemt, lai tas neapdraudētu cilvēku drošību.

Ritenieks pastāstīja, ka viņš līdz šim nav apmeklējis uz Rīgas Zooloģisko dārzu pārvesto lāci un arī nedomājot to darīt. «Paši atvedīs. Bet, ja viņi to lāci grib, lai samaksā kompensāciju. Nevis man, bet lai atdod to naudu kādam bērnunamam. Es par lāci rūpējos 21 gadu, mēnesī izdodot apmēram 100 latus,» sacīja lāča īpašnieks.

Kā stāstīja Ritenieks, viņš patlaban esot izveidojis lācim paredzēto būvi, bet Engures novada būvvalde izlēmusi, ka zvērnīcu nedrīkst celt, drīkst taisīt tikai kūti. «Cik varēju, tik izdarīju. Ir izbetonēts 15x6 metrus liels voljers,» sacīja Ritenieks.

Viņš gan piebilda, ka oficiāls būvvaldes lēmums vēl nav saņemts, bet pēc sarunām ar ierēdņiem kļuvis skaidrs, ka būvvalde lāci Engures novada Ragaciemā turēt neļaus, - esot aizbildinājums, ka cilvēkiem agri vai vēlu lācis radīs apdraudējumu. «Taču, lai pirktu zemi citur, līdzekļu man nav,» sacīja Ritenieks.

Jau ziņots, ka pērn decembra sākumā uz Rīgas Zooloģisko dārzu no kāda īpašuma Ragaciemā nogādāts nebrīvē turēts lācis.

Lācis, kuru saimnieks nosaucis par Bargo, šajā īpašumā nonācis pirms aptuveni 21 gada, kad tas piedzimis kādai cirka lācenei un cirka vadība nolēmusi dzīvnieku nepaturēt. Lāča turēšanai privātā īpašumā ir saņemta valsts iestāžu atļauja, kas atjaunota 2001.gadā.

Kaut arī Bargais mitinās zoodārzā, lācis pieder Riteniekam, un viņš ir apņēmies dzīvnieku atgūt tiesas ceļā. Viņš ir vērsies ar sūdzībām tiesā, pie tiesībsarga un Ģenerālprokuratūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu