Slīteres nacionālajā parkā notiks safari tipa auto ekspedīcija medņu vērošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Slīteres nacionālajā parkā svētdien, 26.aprīlī, notiks safari tipa auto ekspedīcija «Medņu medības», kuras laikā varēs ieraudzīt medņu tēviņu un medņu vistu, informēja organizācijā «Dabas draugi».

Safari brauciena laikā tā dalībniekiem būs iespēja ne tikai savām acīm redzēt medņus, bet arī iepazīties ar dabas parka dabas bagātībām.

Pasākums sāksies saullēktā plkst.6, pulcējoties Ventspilī. Lai brauciena laikā būtu klusums, kas palielinātu iespēju ieraudzīt medņus, ekspedīcijas komanda cauri Slīteres nacionālajam parkam brauks lēni - ātrums būs 30 līdz 50 kilometri stundā. Starp mašīnām būs jāievēro aptuveni 300 metru distance.

Slīteres nacionālais parks medņu vērošanai izvēlēts, jo tā ir īpaši klusa vieta, kurā iespējams doties safari tipa ekspedīcijā ar auto un pa ceļam novērot pārsteidzoši atšķirīgus putnus un dzīvniekus, kuri dzīvo Latvijā. Pavasaris ir labākais laiks medņu vērošanai, jo putni kāzu jeb riesta laikā ir pamanāmāki nekā citos gadalaikos.

Mednis, kas ir lielākais fazānu dzimtas putns Latvijā, ir iekļauts Latvijas Sarkanajā grāmatā. Mūsdienās Latvijā dzīvo tikai 2000-3000 medņu tēviņu un mazliet vairāk mātīšu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu