Tviterī ziņo par Rīgas centrā redzētām mežacūkām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Adrian Korte

Aizvadītajā naktī pāris iedzīvotāji mikroblogošanas vietnē «Twitter» ziņojuši par Rīgas centrā manītām mežacūkām. Kāds vīrietis ap plkst.3.30 divus mežacūkām līdzīgus dzīvniekus nofotografējis Kronvalda parkā, savukārt kāds cits tvitera lietotājs ap plkst.5.50 ziņojis, ka redzējis divas mežacūkas pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa informēja, ka pašvaldības policijas darbinieki kopā ar SIA «Dr.Beinerts» darbiniekiem neitralizējuši divas mežacūkas, kas pastaigājušās gar Brīvības pieminekli.

Abas mežacūkas ap plkst.5.30 pamanītas videonovērošanas kamerā. Nekavējoties izsaukti Beinerta klīnikas darbinieki, kuri sadarbībā ar pašvaldību parasti izķer klaiņojošus agresīvus suņus.

Cūku neitralizē ar elektrošoka palīdzību

Vienu no mežacūkām izdevies neitralizēt kādam pašvaldības policistam, izmantojot elektrošoka ierīci, savukārt ar otru dzīvnieku tikuši galā klīnikas darbinieki.

Kā ziņots, pēdējā laikā vairāki iedzīvotāji vēstījuši par galvaspilsētā manītām mežacūkām, bet pārsvarā šie dzīvnieki redzēti Vidzemes priekšpilsētas mikrorajonos. Pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus izteikt priekšlikumus, kā rīkoties ar mežacūkām Rīgā, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē, pārrunājot, ko darīt ar mežacūkām galvaspilsētā, tika nolemts izveidot Medību koordinācijas komisiju, tās sastāvā iekļaujot Rīgas domes atbildīgo institūciju, Pārtikas un veterinārā dienesta, mežsaimniecības un mednieku organizāciju pārstāvjus. Šādas komisijas jau ir izveidotas citās pašvaldības, kuru teritorijās postījumus nodarījušas mežacūkas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) skaidro, ka komisijas darbs nebūs apmaksāts, tai netiks iegādāta biroja tehnika un nodrošināts personāls. Ar to tā atšķiršoties no tām komisijām, kādas pēdējā laikā Latvijā kļuvis populāri veidot.

«Komisija patiešām gaida ierosinājumus, kā varētu atrisināt problēmu ar savvaļas cūkām, kuras šobrīd staigā pa kapsētām un rada satraukumu rīdziniekiem. Mums domē šādas pieredzes līdz šim nav bijis. Lūdzu, sūtiet mums savas idejas,» aicina Rīgas mērs.

Priekšlikumus var sūtīt uz e-pasta adresi «sekretares@riga.lv» vai arī zvanīt pa tālruni 67 012 992.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu