Arī Jūrmalā izveidota Medību koordinācijas komisija, lai risinātu mežacūku jautājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai ierobežotu mežacūku populāciju Jūrmalā, kā arī pilsētā nodrošinātu ekoloģisko stabilitāti, ar Jūrmalas pilsētas domes rīkojumu 8.aprīlī pašvaldībā izveidota Medību koordinācijas komisija, aģentūrai LETA pastāstīja domes pārstāve Ieva Aile.

Arī Jūrmalas pilsētā pēdējā laikā ir manītas mežacūkas. Aile pastāstīja, ka vairākus zvanus par mežacūku klātbūtni ir saņēmusi Jūrmalas Pašvaldības policija, kā arī iedzīvotāji par dzīvniekiem pašvaldībai sūdzējušies arī ar sociālo tīklu starpniecību. Tomēr Jūrmalā nav konstatēti gadījumi, kad mežacūkas uzbruktu mājdzīvniekiem vai būtu apdraudējušas sabiedrības drošību, uzsver Aile.

Sociālajos tīklos izvietoti arī aculiecinieku video un foto, kur redzami dzīvnieki pilsētas teritorijā, novēroja aģentūra LETA. Jūrmalas pašvaldība ar šiem materiāliem ir iepazīstināta un par gadījumiem informēta, apliecināja Aile.

Pašlaik ir jau apstiprināts Jūrmalas Medību koordinācijas komisijas sastāvs, un nākamnedēļ plānota komisijas sēde, kuras darba kārtībā būs jautājumi par medību organizēšanu Ķemeru Nacionālā parka mežos saskaņā ar medību kolektīva iesniegumu, jautājums par bebru izplatību pilsētas teritorijā un šonedēļ konstatētās mežacūkas Jaundubultos - situācijas skaidrojums un iespējamā rīcība, informēja Aile.

Savukārt 26.maijā plānota pašvaldības Drošības un kārtības jautājumu komitejas sēde, kuras laikā informatīvi tiks skatīts jautājums par mežacūku klātbūtni pilsētas teritorijā.

Aile skaidro, ka, atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem un bažām par mežacūkām pilsētā, būtiskākais, uz ko pašvaldības pārstāvji aicina iedzīvotājus - netuvoties dzīvniekiem, nemēģināt atvairīt dzīvniekus ar kādiem priekšmetiem, lai neprovocētu agresiju un dzīvnieka pašaizsardzības instinktus. Tā vietā vajag lēni atkāpties vai apiet dzīvnieku ar iespējami lielāku līkumu.

Komisijas priekšsēdētājs ir Jūrmalas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Arturs Grants. Komisija ievēlēta uz četriem gadiem. Tās darbu koordinē Jūrmalas Attīstības pārvaldes Vides nodaļa.

Jau ziņots, ka Medību koordinācijas komisiju līdz jūnija beigām plāno izveidot arī Rīgā. Rīgas pilsētvidē un kapavietās mežacūkas manītas vairākkārt, tostarp zināmi arī vismaz divi šo dzīvnieku uzbrukumi mājdzīvniekiem - suņiem - Juglas apkaimē. Šo suņu saimniekiem no uzbrukuma izdevies pasargāties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu