Zoodārzā notiks Galapagu bruņurupuču svēršana

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Zooloģiskajā dārzā otrdien, 7.jūlijā, jau piecpadsmito reizi notiks Galapagu bruņrupuču svēršana, kurā piedalīsies arī nākamais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Pasākumā tiks svērtas 22 gadus vecās bruņrupucienes Trīna un Čelsija, kuras uz Rīgas Zooloģisko dārzu tika atvestas 1995.gadā. Trīnas svars jau pārsniedzis 100 kilogramus, bet Čelsija pietuvojusies 90 kilogramu atzīmei.

Bruņurupuču svēršanas pasākumā piedalīsies arī olimpietis Voldemārs Lūsis, Latvijas spēkavīru kustības veterāns Agris Kazeļņiks, kā arī mūsu valsts šī brīža stiprākie vīri Didzis Zariņš un Dainis Zāģeris.

Savvaļā Galapagu bruņrupuči sastopami Galapagu salās. No atsevišķas saliņas apdzīvojošajām 15 šo bruņrupuču pasugām piecas jau ir izzudušas. Galvenokārt – izmedītas gaļas ieguvei. Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kilogramu (rekords – 270 kilogrami) svaru, mātītes – 100 – 150 kilogrami. Iespējamais mūža ilgums – 150 un vairāk gadu.

Bergmani ZZS valde vienbalsīgi izvirzīja aizsardzības ministra amatam. Līdzšinējais aizsardzības ministrs Vējonis ir ievēlēts par Valsts prezidentu. Viņš amatā stāsies 8.jūlijā pēc zvēresta nodošanas. Savukārt aizsardzības ministra pienākumus Vējonis pildīs līdz 7.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu