Ķīnā zemestrīču prognozēšanai izmanto dzīvniekus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ķīnas valdības pētnieki izmanto cāļus, zivis un krupjus, lai mēģinātu prognozēt zemestrīces, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Seismoloģiskais birojs Ķīnas austrumos esošajā Naņdzjinas pilsētā seismoloģijas stacijās ir pārvedojis septiņas dzīvnieku fermas, vēstīja laikraksts «Džunguo Ribao».

Fermu kopējiem divas reizes dienā ir jāinformē biroja darbinieki par dzīvnieku uzvedību, vēstīja laikraksts.

Iespējamā neierasta uzvedība, kas varētu norādīt uz tuvojošos zemestrīci, ietver situācijas, kad cāļi lido uz koku galotnēm, zivis lec ārā no ūdens, bet krupji veido grupas, piebilda laikraksts.

Naņdzjina plāno šogad piesaistīt vēl septiņas fermas. Lai pieteiktos zemestrīču novērošanas projektam, fermās ir jābūt vismaz trim dzīvnieku sugām.

Daļa dzīvnieku turētāju gan nav entuziasma pilni par tādu iniciatīvu.

Ķīnā jau iepriekš zemestrīču prognozēšanā ir izmantoti dzīvnieki. Pērn tika vēstīts, ka Nančanas pilsētā valsts centrālajā daļā zemestrīču prognozēšanai izmantoti suņi.

Ķīnu regulāri skar zemestrīces, kurās dzīvību zaudējuši simtiem tūkstoši cilvēku. Pagājušajā nedēļā trīs cilvēki gāja bojā zemestrīcē Sjindzjanas reģionā valsts galējos rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu