Pie Jēkabpils mežā ogotājs sastop uz zemenēm ļoti kāru lāci

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien tikai pāris kilometru attālumā no Jēkabpils Genādijs Šakola saticis lāci. Vīrs bija devies uz tuvējo Klāvānu silu, lai lasītu meža zemenes, taču piepeši pamanījis, ka viņu novēro lācis, raksta «Latvijas avīze».

«Jutu, kāds uz mani skatās, pagriezu galvu uz vienu pusi – nekā nav, uz otru – oi, tur lācis uz divām kājām stāv!» stāsta vīrs.

Augumā palielais dzīvnieks atradies ļoti tuvu – aptuveni 10 – 15 metru attālumā, skatoties uz viņu, gluži kā suns ošņājis gaisu.

Ogotājs atminas, ka brīdī, kad viņš virzījies uz sava automobiļa pusi, lācis nometies četrrāpus, piegājis pie celma un nesteidzoties sācis mieloties ar meža zemenēm. Ogotājs mierīgi nolūkojies, kā dzīvnieks ēd no viņa trauka izbirušās ogas.

Lācis bijis tumši brūnā krāsā, taču kažoks rādījies pluskains, it kā vēl nebūtu nomainīta ziemas kārta. Genādijs nožēlo, ka nav izdevies dzīvnieku nofotografēt – kad sagatavojies to darīt, tas klusi bija devies tālāk. «Interesanti, uz kurieni viņš aizgāja, jo mežs tur neliels, tuvumā pilsēta,» prāto ogotājs.

Zoologs Jānis Ozoliņš slavē ogotāju par prātīgu rīcību. Viņam esot divas receptes gadījumam, ja mežā satiek lāci – no zālēdājiem jāmūk, bet no plēsējiem mierīgi jāattālinās, jo bēgšana parāda, ka esi vājāks un ar tevi var tikt galā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu