PVD: «Grobiņas» kažokzvēru lietā jauni fakti; tos izvērtēs līdz septembrim

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nav pieņemis lēmumu par sodu, kāds pienāksies kažokzvēru audzētājam «Grobiņa» saistībā ar labturības prasību pārkāpumiem, jo lietā radušies jauni fakti, kas ir jāizvērtē līdz 9.septembrim, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

«Saistībā ar jaunatklātiem faktiem lietā par dzīvnieku bojāeju «Grobiņa» zvēraudzētavā, lai tos pārbaudītu, administratīvās pārkāpuma lietas izskatīšanas termiņš pagarināts līdz 2015.gada 9.septembrim,» sacīja Joffe, neatklājot, kādi fakti «Grobiņas» lietā ir jāpārbauda.

PVD veterinārās uzraudzības departamenta Novietņu uzraudzības daļas vadītāja Maija Irbe aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka PVD ir veicis pārbaudi zvēraudzētavā «Grobiņa», kā arī saņēmis paskaidrojumus no atbildīgajām amatpersonām un ierosinājis administratīvo lietvedību, kuras izskatīšana plānota jūlija beigās. «Izskatīšanas laikā, ņemot vērā visu iegūto informāciju, [PVD] klasificēs pārkāpumu un noteiks piemērojamo sodu,» teica Irbe, piebilstot, ka atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam juridiskajām personām sods var būt robežās no 15 līdz 700 eiro.

Dienests zvēraudzētavai ir sastādījis administratīvā pārkāpuma protokolu par labturības prasību pārkāpumiem.

Portāls «Lsm.lv», atsaucoties uz dzīvnieku aizstāvjiem, iepriekš informēja, ka vienā no Latvijas lielākajām zvēraudzētavām gājuši bojā gandrīz 500 ūdeļu mazuļi. Dzīvnieki krātiņos esot nosaluši. Zvēraudzētava ir uzņēmums, kur Grobiņā un Vērgalē kopā ir vairāk nekā 160 tūkstoši dzīvnieku un ap 100 darbinieku.

Par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem likums paredz kriminālatbildību. Pēc medija vēstītā, uzraugi gan uzskata, ka tik stingri to traktēt nevajadzētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu