Austrālija apsver drastisku soli - aizliegt kaķu iziešanu ārpus mājas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas varasiestādes nopietni apsver ideju aizliegt mājas kaķiem pamest dzīvokļus un mājas. Šāds drastisks aizliegums iecerēts, lai aizsargātu vietējos savvaļas dzīvniekus, raksta «Daily Telegraph».

Plāns paredz, ka kaķu saimniekiem par pienākumu tiks uzlikts rūpēties, lai to mīluļi neizkļūst no telpām un nedodas savvaļas medībās.

Idejas autors un virzītājs ir Austrālijas apdraudēto sugu komisārs Gregorijs Endrjū. Plāna ietvaros tiktu izķerti un eitanizēti arī līdz pat diviem miljoniem klaiņojošo kaķu.

Endrjū skaidro, ka aizliegums attiektos tikai uz tiem reģioniem, kur apdraudētas noteiktas savvaļas dzīvnieku sugas, kuras var kļūt par upuri kaķu mednieka instinktam.

Kaķu īpašnieki un daudzi vetārsti jau skaļi iebilst pret šo ideju, norādot, ka šādi ierobežojumi būtu nežēlīgi pret mīluļiem un varētu novest pie psihiskām un uzvedības problēmām. Tos kaķus, kas pieraduši doties brīvsolī, ierobežot neesot prātīgi.

Tiek skaidrots, ka, pat ja ierobežojumi tiks pieņemti, tieši vietējo pašvaldību ziņā būs noteikumus ieviest un izvēlēties, vai uz to pievērt acis vai ne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu