No Rīgas izvestas desmit mežacūkas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa / LETA

Naktī no sestdienas uz svētdienu, Juglas apkaimē, netālu no Bābelītes ezera tika sagūstītas un izvestas no pilsētas teritorijas kopumā desmit mežacūkas – trīs lielās cūkas un septiņi sivēni, uzzinājām Rīgas domē (RD).

RD norāda, ka šoreiz mežacūkas aizvestas uz Ādažu un Sējas novadu robežas mežiem. Tā kā minētās teritorijas meži ir valsts īpašums, tad mežacūku pārvietošana tika saskaņota ar Valsts meža dienestu.

«Pierīgas mednieku kluba» pārstāvis Kaspars Šuikovskis informē, ka pēc izvešanas meža zvēri tika izšķirti, kas mazinot iespēju, ka tie kopā varētu meklēt vieglāk pieejamu maltīti tuvējās zemnieku saimniecībās. Atšķirībā no iepriekšējās reizes, pēc mednieka vārdiem,

šoreiz cūkas bijušas mežonīgākas un agresīvākas

.

Ar minēto mednieku klubu RD ir noslēgusi vienošanos par mežacūku nogādi no pilsētas teritorijas uz tām atbilstošāku dzīves vidi.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Medību koordinācijas komisija nolēma mainīt Rīgas mežacūku izvešanas taktiku.

Komisijas locekļi nolēma mainīt mežacūku pārvietošanas taktiku, kas nozīmē, ka cūkas vairs neizlaidīs tukšā meža masīvā, bet nodrošinās tām sākotnēju piebarošanu, lai tās neiet prom. Tāpat iecerēts turpmākos barus sadalīt, lai tiem izjūk bara struktūra, un nav viena konkrēta barveža. Papildus tam Valsts meža dienests uz mednieku iesniegumu pamata izdos atļaujas mežacūku medīšanai, kā arī iecerēts turpmāk mežacūku izlaišanas vietu, laiku un skaitu saskaņot ar Ikšķiles novada pašvaldību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu