Sestdien pūtīs brāzmains vējš un vietām īslaicīgi līs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sestdien Latvijā rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē. Saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+22 grādiem.

Rīgā nokrišņi maz iespējami. Rietumu vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 13 metru sekundē, gaiss iesils līdz +21 grādam.

No dienvidrietumiem Latvijā pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens pakāpies līdz 761-764 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, un gaidāma tālāka spiediena paaugstināšanās.

Ziemeļvidzemē ir pērkona lietusgāzes

Sestdienas rītā vietām Ziemeļvidzemē turpinās lietusgāzes un pērkona negaiss, mākoņu josla stiepjas no Rīgas jūras līča uz austrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nakts izskaņā lietus skāra arī Kurzemes dienvidrietumus - Nīcas un Rucavas novadu. Valsts lielākajā daļā mākoņu ir maz un spīd saule.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra saullēktā bija +12..+14 grādu, piekrastē līdz +17 grādiem.

Rīta agrumā Rīgā saulains laiks, nestiprs dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +14 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18 grādiem Stendē līdz +25 grādiem Daugavpilī. Lielākais diennakts nokrišņu daudzums bija 29 milimetri Kolkā.

28.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40 grādu Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā -1..-2 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos, kā arī Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu