PVD apstiprina ĀCM vēl 18 meža cūkām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Āfrikas cūku mēris (ĀCM) laikā no 20.-26.novembrim ir apstiprināts 18 meža cūkām Vidzemē un Latgalē, liecina informācija Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) mājaslapā.

Minētajā laika periodā vīruss ir konstatēts pa divām meža cūkām Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā, Ogres novada Madlienas pagastā, Madonas novada Dzelzavas pagastā un Gulbenes novada Tirzas pagastā.

Tāpat ĀCM ir konstatēts pa vienai meža cūkai Limbažu novada Viļķenes pagastā, Smiltenes novada Palsmanes pagastā, Ērgļu novada Jumurdas pagastā, Beverīnas novada Trikātas pagastā, Gulbenes novada Jaungulbenes un Galgauskas pagastos, kā arī Madonas novada Praulienas pagastā, Alojas novada Brīvzemnieku pagastā, Viļakas novada Vecumu pagastā un Viļakas novada Susāju pagastā.

Tādējādi šogad ĀCM Latvijā ir atklāts kopumā 888 meža cūkām 47 novadu 161 pagastā, kā arī vienā pilsētā, minēts PVD mājaslapā. Savukārt kopumā kopš 2014.gada jūnija ĀCM Latvijā ir konstatēts 1105 meža cūkai.

Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi konstatēts šogad 9.septembrī.

ĀCM ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu