Igaunijā pusotra gada laikā par desmito daļu sarucis govju skaits

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piena tirgus krīzes dēļ Igaunijā pēdējā pusotra gada laikā govju skaits samazinājies par desmito daļu, un, visticamāk, kritums turpināsies, paziņojusi Igaunijas Lauksaimniecības un tirdzniecības kamera.

«Diemžēl piepildījies mūsu pagājušajā vasarā izteiktais brīdinājums, ka bez apņēmīgas valdības iesaistes esošajā krīzē Igaunijas piena lopu pulks saruks par desmito daļu. Kopš Krievija noteica sankcijas 2014.gada vasarā, mēs jau esam zaudējuši 9000 piena govju,» aģentūrai BNS teica Igaunijas Lauksaimniecības un tirdzniecības kameras vadītājs Romets Sermuss.

«Nav pazīmju, ka sarežģītā situācija piena sektorā uzlabotos. Lielā piena cenas krituma ietekmi saasina pēdējo Igaunijas valdības koalīciju lēmums neizmaksāt Igaunijas lauksaimniekiem apmēram 70 miljonus eiro trīs gadu laikā pārejas laika atbalstā, par ko iepriekš tika panākta vienošanās Eiropas Savienībā (ES), lai kompensētu mums zemo atbalsta līmeni un izvairītos no lejupslīdes,» viņš klāstīja.

ES pērn Igaunijas piensaimniekiem sniedza krīzes atbalstu 12,6 miljonu eiro apmērā, kam Igaunijas valdība pievienojusi vai solījusi pievienot vēl 6,3 miljonus eiro. Tomēr Sermuss paziņoja, ka ar to nepietiek pat subsīdiju samazinājuma kompensācijai, nemaz nerunājot par kraso cenas kritumu.

Igaunijā pagājušā gada beigās bija 90,5 tūkstoši piena govju. Piensaimniecību skaits sarucis par 387 jeb 17% un bija 1924.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu