Rīgā likumsargi izglābj novārtā atstātu suni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki izglābuši kādu suni, kurš bija pamests novārtā dzīvoklī Viestura prospektā, TVNET pavēstīja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Vakar, 28. aprīlī Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Viestura prospektā, kur kādā dzīvoklī ilgstoši bija atstāts bezpalīdzīgā stāvoklī suns. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbiniekus sagaidīja dzīvokļa īpašniece, kura paskaidroja, ka dzīvokli izīrē paziņai.

Dzīvokļa īpašniecei izskaidroti lietas apstākļi un noskaidrots, ka viņa jau ir informēta par minēto situāciju, bet uz telefona zvaniem paziņa neatbild. Sieviete atslēdza durvis, dzīvoklī neviena nebija, palicis bija tikai gaiši brūnas krāsas taksim līdzīgs suns.

Dzīvniekam nebija ne pārtikas, ne dzeramā ūdens. Par notikušo informēta dzīvnieku patversme, kura piekrita uzņemt suņuku. Pret suņa saimnieci uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par dzīvnieka turēšanas prasību pārkāpšanu.

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu fiziskajām personām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 7 līdz 350 euro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu