Kuldīgā varēs vērot zivju «lidošanu», pārvarot Ventas rumbu nārsta ceļā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kuldīgā sestdien tradicionāli varēs vērot zivju «lidošanu», pārvarot Ventas rumbu nārsta ceļā, un ar šovu «Lido zivis Kuldīgā» pilsētā sāksies vasaras tūrisma sezona, informēja Kuldīgas novada pašvaldība Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 metru) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī vasaras tūrisma sezonu atklājošs palu šovs «Lido zivis Kuldīgā», kas tiek rīkots aprīļa beigās un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.

Visagrāk – no sešiem rītā – uz cīņu par dižo lomu – «Planējošo vimbu» – pulcēsies makšķernieki, bet vēlāk sāksies pasākumi Pilsētas dārzā, skvērā pie «Kūravas» un citviet pilsētā. Sezonas atklāšanā notiks arī Kurzemes stāstnieku festivāls «Ziv zup» pie Kurzemes kultūras mantojuma centra «Kūrava», kur notiks zivju zupas vārīšana, stāstot stāstus. Īpašie viesi būs Latvijas kalēju brālības meistari. Kad zupa būs izvārīta, katrs varēs nopelnīt porciju apmaiņā pret stāstu.

Pilsētā plānotas spēles un atrakcijas, būs iespēja izcept sklandraušus, izgatavot svilpaunieku vai vēja zvanus.

Kuldīgas novadā atklās izstādi «Krāsu erotika» atklāšana un tikšanos ar mākslinieci Edīti Pauls–Vīgneri, Katrīnas baznīcā koncertā «Dzīvības ūdens» uzstāsies Kristīne Adamaite (ērģeles) un Artis Sīmanis (saksofons), izpildot Baha, Vidora, Jermaka, Vaska, Prauliņa un Selicka mūziku. Plkst.22.30 uz brīvdabas kino sezonas atklāšanu aicina «Goldingen Knight Cinema», izrādot animācijas filmu «Ness un Nesija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu