Sākas spiningošanas sezona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šodien tiek atklāta spiningošanas un zemūdens medību sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai, kā arī tiek atļauta makšķerēšana no laivām, informēja SIA «ZZ Dats» pārstāve Vita Jekimova.

Bez jau atļautajām zivju sugām no 1.maija atļauts lomā paturēt līdakas - ne vairāk kā piecas, kuru minimālais pieļaujamais garums ir 50 centimetri, un alatas - ne vairāk kā vienu zivi, kuras minimālais garums - 30 centimetri.

Dodoties makšķerēt, līdzi jābūt derīgai makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartei, kurā norādīts personas vārds, uzvārds un personas kods, kā arī dokumentam, kurš ļauj identificēt personu. Kartes numuru var arī nosaukt, uzrādot personu identificējošu dokumentu. Šīs kartes iespējams iegādāties specializētajos makšķernieku veikalos, Latvijas pasta nodaļās un arī elektroniski mājaslapā «makskeresanaskarte.lv».

Vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības, papildus jāuzrāda derīga licence, kuru var iegādāties pie ūdenstilpes apsaimniekotāja vai elektroniski portālā «www.epakalpojumi.lv».

Portālā pieejamais pakalpojums «e-Loms» nodrošina iespēju iegādāties vairākas licences vienlaicīgi, katrai no tām norādot termiņu, ūdenstilpi un personu, kura licenci izmantos. Maksājumu par licenci var veikt, izmantojot internetbanku. Iegādāto licenci pircējs saņem īsziņas veidā uz norādīto tālruņa numuru, kā arī licence ir pieejama portālā. Nepieciešamības gadījumā licenci var izdrukāt papīra formātā.

Līdzās licenču iegādei portālā iespējams arī elektroniski reģistrēt noķerto lomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu