Internetā vajā māti, kuras nepieskatītā bērna dēļ zoodārzā nošāva retas sugas gorillu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sinsinati zooloģiskajā dārzā ASV sestdien nācās nošaut retas sugas gorillu, lai glābtu mazu zēnu, kurš nejauši, vecāku nemanīts, bija iekļuvis dzīvnieka nožogojumā. 180 kilogramus smagais gorilla bija sagrābis četrus gadus veco zēnu uz apmēram 10 minūtēm, pirms ātrās reaģēšanas komanda gorillu nošāva, informēja zoodārza direktors Teins Meinards.

Zēns pirms tam esot izrāpojis cauri nožogojumam gorillu centrā un iekritis grāvī. «Harambe, mūsu 17 gadus vecais gorillu tēviņš, nokāpa lejā, satvēra viņu (..) un sāka nēsāt apkārt,» sacīja zoodārza direktors. «Bērns uzbrukumu nepiedzīvoja, bet noteikti bija apdraudēts (..) tā izskatījās pēc dzīvību apdraudošas situācijas,» norādīja Meinards.

Tika nolemts pret gorillu neizmantot trankvilizatorus, jo tas varētu bērnu vēl vairāk apdraudēt, viņš piebilda. Zēns tika nogādāts slimnīcā ar «nopietniem ievainojumiem», informēja vietējais telekanāls «WLWT5».

Foto: AP/Scanpix
Šajās dienās izcēlies jauns skandāls - pēc internetā ievietotajiem video fragmentiem no notikuma vietas un izteikumiem Facebook ir atpazīta šā puisēna mamma.

Bērna māte Mišele Grega vēlāk «Facebook» publicējusi ierakstu, kurā pauda pateicību cilvēkiem par to, ka bija laikus «pareizajā vietā», un piebilda, ka «nelaimes gadījumi diemžēl notiek».

Tikmēr ir izveidota atbalsta grupa nošautajam gorillam - #Harambe #RIPHarambe?, kurā daudzi jo daudzi ir sašutumā par notiekošo, visā vainojot tieši vecākus, piemēram uzsverot, ka zooloģiskie dārzi nav problēma, bet idiotiski ir vecāki; tikai slinki vecāki nekontrolē savus bērnus un skaists, apdraudēts dzīvnieks tiek nošauts tā dēļ. Kāds raksta: «Skumji - izskatījās, ka #Harambe aizsargāja mazuli vairāk nekā vecāki,» bet daži pat aicina Grega kundzi atlaist no darba.

Internetā vienoto petīciju parakstījuši vairāk nekā 300 000 cilvēku, aicinot šo sievieti saukt pie atbildības par Harambes nāvi.

Mišela Grega kopš tā brīža ir izdzēsusi savu kontu Facebook, jo saņēmusi pārāk daudz apsūdzību, ka viņa ir slikta māte.

Arī citas sociālā medija lietotājas ar tādu pašu vārdu un uzvārdu arī ir saņēmušas daudz nepatiesu apvainojumu, jo ir kļūdaini sajauktas ar īsto personu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu