Ķīnā sākas suņu gaļas ēšanas festivāls

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz dzīvnieku tiesību aizstāvju protestiem, Juiliņas pilsētā, Ķīnas dienvidos, otrdien sākās suņu gaļas ēšanas festivāls.

Vairākos desmitos pilsētas restorānu tika piedāvāta suņu gaļa. Domājams, ka festivāla laikā tiek nokauti 10 000 suņu. Tradīcijas aizstāvji norāda, ka suņu gaļas ēšana uzlabo veselību, lai arī tās ēšana veicina slimību izplatīšanos, ņemot vērā, ka suņu gaļas lietošana uzturā lielākoties netiek regulēta.

Dzīvnieku tiesību aktīvisti pirka suņus no uzpircējiem, kuri bija plānojuši tos nokaut, bet pilsētas iedzīvotāji savukārt sūdzējās, ka svešinieki grauj viņu vietējās tradīcijas.

Aplēsts, ka katru gadu Ķīnā gaļas iegūšanai tiek nokauti 10 līdz 20 miljoni suņu, un vislielāko kritiku saņem tieši Juiliņa. Tiek uzskatīts, ka liela daļa suņu tiek nozagti to īpašniekiem vai savākti uz ielas, bet pēc tam būros vesti uz Juiliņu, bieži vien bez barības vai ūdens.

Līdzīgs liktenis piemeklē arī festivālā ēšanai paredzētos kaķus.

Pilsētas vadība pēdējos gados ir centusies distancēties no šā pasākuma, liedzot tās darbiniekiem apmeklēt festivālu, kā arī slēdzot dažus suņu gaļas tirgus un kautuves.

Pasākuma pretinieki šogad izvērsa kampaņu arī ASV, aicinot Sanfrancisko politiķus izdarīt spiedienu uz saviem Ķīnas kolēģiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu