Pašvaldības policisti glābj sakarsušā automašīnā atstātu suni

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Piektdien kārtības sargi izglābuši sakarsušā mašīnā atstātu suni, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP). Vakar RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kāda Imantas lielveikala apsarga, kurš ievērojis automašīnu, kurā bija ilgstoši atstāts suns.

Ierodoties notikuma vietā, sastapts veikala apsargs, kurš norādīja uz tumšas krāsas automašīnu - transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā tiešos saules staros atradās garspalvainais suns.

Apskatot automašīnu, konstatēts, ka vienā no logiem ir atstāta neliela sprauga, taču policisti konstatēja, ka salons tik un tā ir uzkarsis. Bija arī redzams, ka sunim nav atstāts trauks ar ūdeni, tomēr vienlaikus suns luncināja asti.

No veikala apsarga noskaidrots, ka viņš plkst.7 gājis apgaitā un automašīnu ievērojis, taču nodomājis, ka tās īpašnieks uz neilgu laiku aizgājis. Vīrietis pāris stundas vēlāk gājis atkārtotā apgaitā un ievērojis, ka automašīna arvien atrodas stāvlaukumā.

Izvērtējot visus apstākļus, kārtības sargi pirms automašīnas stikla izsišanas nolēma pameklēt auto saimnieku. Pirms tam policisti uz notikuma vietu izsauca veterinārārstus, taču automašīnas aizmugurējo stiklu pilnībā nolīmēja ar neaizpildītiem protokoliem, lai suns būtu ēnā un viņam nespīdētu virsū tieši saules stari.

Ņemot vērā, ka automašīna bija novietota lielveikala stāvvietā, policisti caur veikala skaļruņiem trīs reizes aicināja konkrētās automašīnas īpašnieku nekavējoties ierasties pie sava transportlīdzekļa, taču bez rezultātiem. Policisti arī aptaujāja cilvēkus no blakus esošajām iestādēm, taču automašīnas īpašnieks nepieteicās.

Pēc kāda laika beidzot ieradās automašīnas īpašniece, un suns tika izlaists no sakarsušā transportlīdzekļa. Veterinārārsti, kuri bija ieradušies notikuma vietā, pārbaudīja dzīvnieka veselības stāvokli, un suņa saimniecei deva norādījumus novērot suni un veikt veselības pārbaudes.

Ar suņa īpašnieci veiktas pārrunas, un to laikā noskaidrots, ka sieviete strādājot tajā pašā lielveikalā, kur trīs reizes izziņots ierasties pie sava transportlīdzekļa, taču saimniece nolēmusi šos rīkojumus ignorēt.

Kārtības sargi sievieti informēja, ka šādi tiek pārkāpti dzīvnieka turēšanas noteikumi, par ko likumā paredzēta atbildība. Sieviete uz policistu jautājumiem atbildēja, ka tie esot muļķīgi un nekas neesot noticis. Tāpat suņa saimniece vēlējās pamest notikuma vietu. Vēl uz aizrādījumiem par to, ka sunim nav atstāts ūdens, dzīvnieka īpašniece norādīja uz aizskrūvētu piecu litru ūdens pudeli, sakot, ka ūdens transportlīdzeklī esot bijis. Sieviete, izlaižot suni, atskrūvēja pudeli un no rokas iedeva sunim padzerties.

Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība, un suņa saimnieces atbildība tiks izvērtēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu