Uhh! Skats kā no ļaunākajiem murgiem: kā izskatās, kad izber maisu ar čūskām

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā ceļo nervus kutinošs video, kurā redzams, kā čūsku ķērājs Indijā brīvībā palaiž simtiem čūsku.

Salema Khana darbs ir čūsku ķeršana. Viņa klienti ir cilvēki, kuru mājās šie rāpuļi iekļuvuši.

Khans čūskas noķer, taču cenšas tām nekad nedarīt pāri. Tā vietā viņš tās ieliek maisā un aizved uz mežu, kur čūskas atkal tiek palaistas brīvībā.

Vīrietis stāsta, ka čūsku ķeršana ir viņa nodarbošanās jau pēdējos 30 gadus.

Saskaņā ar Khana paša teikto, reizē, kas redzama video, brīvībā palaisti tika teju 300 rāpuļi.

Foto: Publicitātes

«Mēs viņas parasti atlaižam vakaros, jo zeme tajā laikā ir vēsāka. Ja zeme ir karsta, tas var radīt problēmas čūskām, kas parasti cenšas uzturēties vēsās vietās,» viņš stāsta.

Čūsku ķērājs skaidro, ka pirms video uzņemšanas pārliecinājies, ka tuvumā nav cilvēku, kurus rāpuļi varētu pārbaidīt. Atlaistās bijušas salīdzinoši nekaitīgās žurku čūskas, taču saudzētas tiekot arī bīstamās un indīgās. «Tai pašā dienā mēs brīvībā atlaidām arī 60 indīgās čūskas, tai skaitā kobras. Mums jāglābj čūskas, jo viņas ir mūsu draugi, nevis ienaidnieki. Tās ir labas draudzenes fermeriem, jo palīdz iznīdēt lauksaimniecības platībās žurkas,» viņš stāsta.

Vietējie iedzīvotāji Khanu dēvē par čūsku vīru. Ķērājs stāsta, ka, neskatoties uz video redzamo, viņa ikdiena parasti esot mierīgāka - mēneša laikā viņš noķerot 100 - 200 čūskas. «Līdz šim brīdim esmu izglābis un brīvībā atlaidis 220 000 čūsku,» viņš atklāj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu