Zooloģiskais dārzs cer no Dienvidāfrikas iegūt lauvu tēviņu un divas mātītes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, pateicoties starptautiskai programmai, cer no Dienvidāfrikas iegūt vienu lauvu tēviņu un divas mātītes, informēja Rīgas domē.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs šodien ar atjaunotās lauvu mītnes atklāšanu nosvinēja 104.dzimšanas dienu. Svinībās īpaša loma bija ierādīta jaunajai iemītniecei - Āzijas lauvu mātītei Tori, kura pirmo reizi bija iznākusi labiekārtotajā āra aplokā.

Atjaunotā lauvu mītne ir daļa no «Āfrikas savannas» projekta, kuru plānots pabeigt līdz Latvijas simtgadei.

Kā pastāstījis Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš, lauvu mītne savas pastāvēšanas vēsturē pārvērtības piedzīvojusi jau ceturto reizi. Viņš arī informēja, ka patlaban tajā dzīvo Āzijas lauvu mātīte Tori, kura no Tallinas zoodārza ieradusies jau 7.oktobrī. Taču zoodārzs ar starptautiskas programmas starpniecību strādā pie tā, lai iegūtu Āfrikas lauvas, kuras, visticamāk, tiks atvestas no Dienvidāfrikas. Rīgas zoodārzam esot apsolīts viens lauvu tēviņš un divas mātītes.

Lauvu mītnes rekonstrukcijas laikā īstenoti vairāki tehniski uzlabojumi, kas atvieglos ikdienas soli zoodārza darbiniekiem, ļaus omulīgāk justies dzīvniekiem, izvēloties sev tīkamāko aploka nostūri atpūtai vai iekārtojoties pakalnā situācijas novērošanai no augšas. Trīs skatu laukumi veidoti, ievērojot universālā dizaina principus, kas ļaus ikkatram apmeklētājam ielūkoties aplokā, esot vienā skata līmenī ar dzīvniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu