Carnikavas domnieki pa draugam piesedz asinskāra suņa saimniekus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com / smerikal

Viens suns smagi sakosts, cits – pat nogalināts. Cietis arī vismaz viens cilvēks. Šāda ir asisnskāra suņa bilance Carnikavas novadā, Siguļu ciemā. Tā vietā, lai ziņotu par bīstamību uzraugošajām iestādēm un apturētu asinspirti, Carnikavas novada amatpersonas piesedz saimniekus, tādējādi dodot zaļo gaismu aizvien jauniem uzbrukumiem.

Cilvēks vai dzīvnieks – nešķiro

Pirms trijiem gadiem Siguļu ciemā līdz nāvei sakoda Baibas suni, nelielu papilona šķirnes kucīti Bellu. Agresīvais vācu aitu suns, pārlēcis pār savas teritorijas žogu, trieca zobus trīs kilogramus smagā suņuka ķermenī.

Sakoda arī Baibas radinieci, kura centās paglābt dzīvnieku. Papilona meitenīti teju pārkoda uz pusēm, sadragājot iekšējos orgānus, nāve iestājās uzreiz.

Šogad šis pats agresīvais vācu aitu suns plosīja vēl vienu Baibas suni, pirms trijiem gadiem nokostās papilona kucītes atvasi, suņu puiku Ferro.

«Ferro sagrāba aiz muguras un purināja. Viņam bija pārrauta visa mugura, bija vaļā āda. Es pat nesapratu, kā var tā nonākt āda. Nesapratu, vai tā ir apēsta vai izgrauzta. Aizbraucot pie daktera, dakteris ādu novilka kā krekliņu pār galvu,» šausmas atminas Baiba.

Par laimi, Ferro ir palicis dzīvs, šķietami atguvies, bet apmatojums vairs neaugšot. Tomēr, kā stāsta citi Siguļu iedzīvotāji, suns esot uzbrucis arī bērniem.

Elīza, Siguļu iedzīvotāja: - Vienreiz mēs gājām, suns baigi ārdījās un tika no sētas ārā, un skrēja mums virsū. Es meitai uzreiz priekšā metos. Nenormāli skaļi bļāvām, suns nobijās un vienkārši aizskrēja prom. Es biju ar meitu. Automātiski, protams, metos meitai priekšā. Ja kož, lai kož man!

Roka roku mazgā

Pirms trijiem gadiem agresīvā suņa uzbrukumu izmeklēja Carnikavas novada domes Administratīvā komisija. Ar toreizējo komisijas priekšsēdētāju Gunāru Dzeni priekšgalā tā par suņa nogalināšanu un cilvēka sakošanu saimniekiem – Valentīnai un Ārim Liepiņiem – piesprieda naudas sodu 50 latu apmērā.

«Par atkritumu izmešanu Carnikavas novadā sods ir no 70 līdz 700 eiro. Tas nozīmē, ka cilvēka veselība, suņi, vispār dzīvība šeit tiek vērtēta zemāk par atkritumiem! Tas mani laikam aizvainoja tā, ka man nebija vārdu!» sašutusi ir Baiba.

Jāatzīmē, ka nesenākās nelaimes varēja nenotikt, ja pašvaldības darbinieki pirms trijiem gadiem, kā to paredz likums, būtu ziņojuši Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), ka suns apdraud citus.

Klusēšana un maigais sods, iespējams, skaidrojams ar to, ka agresīvā suņa saimniece ir ilggadēja pašvaldības aģentūras «Carnikavas komunālserviss» darbiniece. Savukārt Administratīvās komisijas priekšsēdētājs pirms trijiem gadiem bija aģentūras direktora vietnieks Gunārs Dzenis.

Pēc Ferro sakošanas šogad Administratīvā komisija atkārtoti lems par saimnieku saukšanu pie atbildības, savukārt PVD vētīs, vai atzīt par bīstamu asinskāro suni; rezultātā iespējama eitanāzija vai sterilizācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu