Pašvaldības policisti Buļļupē aiztur maluzvejnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki trešdien, 9.novembrī, pārkāpuma izdarīšanas brīdī Buļļupē aizturējuši maluzvejnieku, aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Patrulējot pa Buļļupi, RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki pamanījuši ūdenī ievietotu nemarķētu tīklu. Policisti pieņēmuši lēmumu to atstāt ūdenī un ūdens malā izveidot slēpni.

Pēc aptuveni divu stundu gaidīšanas, RPP darbinieki pamanījuši zilas krāsas mikroautobusu, kas apstājies ūdens malā, netālu no tīkla. No automašīnas izkāpis vīrietis, kurš vispirms apskatījis tuvējo apkārtni, tad no busiņa izcēlis gumijas laivu un devies pēc tīkla. Atgriežoties krastā, vīrieti aizturējuši RPP darbinieki.

Vīrietis uz policistu jautājumiem nav atbildējis, kā arī atteicies atzīt savu vainu. Policisti noskaidrojuši, ka 38 gadus vecajam vīrietim nav iegādāta zvejas licence. Uz notikuma vietu ieradušies RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki un noformējuši protokolu par maluzvejniecību.

Savukārt tīklā esošā rauda un asaris atlaisti atpakaļ ūdenī.

Par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas fiziskām personām uzliek naudas sodu no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu