Trīs mēnešu laikā Latvijā ir nomedītas 5300 meža cūku mātīšu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trīs mēnešu laikā, kopš medniekiem ir iespēja saņemt 50 eiro par nomedītajām sieviešu kārtas meža cūkām, Latvijā ir nomedītas 5300 meža cūku mātīšu, pavēstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa atgādināja, ka PVD šogad 1.septembrī atsāka maksāt medniekiem par katru nomedīto sieviešu kārtas meža cūku, lai samazinātu meža cūku populāciju Latvijā un tādējādi ierobežotu Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatību. Programma no 1.septembra līdz 1.decembrim nomedītas kopumā 5300 sieviešu kārtas meža cūkas. Pēdējā diena, kad mednieki PVD var iesniegt nomedīto sieviešu kārtas meža cūku pierādījumus, par katru dzīvnieku saņemot 50 eiro samaksu, ir nākamnedēļ - 5.decembrī.

«PVD aicina ikvienu, kurš mežā, grāvmalē vai kur citur pamana nobeigušos meža cūku, ziņot par to savai pašvaldībai, kas nodrošinās tās savākšanu,» norādīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, lai mērķtiecīgi, medījot sieviešu kārtas meža cūkas, samazinātu meža cūku populāciju Latvijā un tādējādi ierobežotu ĀCM izplatību, mednieki par katru nomedīto meža cūkas mātīti varēs saņemt 50 eiro samaksu. Izmaksas tiek segtas no ĀCM apkarošanas programmas, ko līdzfinansē Eiropas Savienība.

Šogad Latvijā ĀCM konstatēts 1041 meža un 311 mājas cūkām.

ĀCM ir bīstama, neārstējama dzīvnieku infekcijas slimība, kas apdraud gan meža, gan mājas cūkas. Lai pasargātu mājas cūkas no saslimšanas, saimniecībai jāievēro stingri biodrošības pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu