Internetā lepojas ar nomedītu lūšu mammu; mazuļi atstāti likteņa varā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: medniekiem.lv

Kāda medniece Gunita Kaņepe portālā «medniekiem.lv» ievietojusi foto, kurā pozē ar nomedītu lūšu mammu. Vienlaikus mazuļi netika nomedīti un pašlaik ir vieni.

«Mans pirmais medījums ar pirmo un līdz šim vienīgo šāvienu pa zvēru kolektīvajās medībās Alūksnes pusē (Krievijas pierobežā)! Mastā bija ielengti lūšu mamma ar mazajiem! Mazie palika nenomedīti, bet lūsene nāca tieši man pretī...» raksta medniece.

Pati medniece sarunā ar TVNET pēc jautājuma, vai atstāt nenomedītus lūšu mazuļus ir ētiski, nometa klausuli.

Bijušais Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš TVNET sacīja, ka ar likumu nav aizliegts nomedīt tikai lūšu mammu. «Tas ir ētikas jautājums,» viņš teica.

Viņš skaidroja – ja ir sniegs, tad šādos gadījumos var izsekot arī mazuļus, taču bezsniega apstākļos to nevar izdarīt un mazuļi aiziet bojā. Vienlaikus būtu nepieciešams aktualizēt sugu aizsardzības plānu, lai spriestu par to, kā rīkoties šādos gadījumos.

Ozoliņš piebilda, ka varētu ieviest to, lai lūšus var medīt tikai tad, kad ir sniegs, taču tas varētu nepatikt medniekiem. Runājot par lūšu populāciju, Ozoliņš akcentēja, ka to Latvijā ir pietiekami, suga nav apdraudēta.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka kāda Gunita Kaņepe ir kandidējusi pašvaldību vēlēšanās no Reformu partijas. Sieviete ir mežsaimniecības inženiere un ir no Alūksnes novada. Arī medības notikušas Alūksnes pusē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu