Pieaugs mājdzīvnieka reģistrācijas pases cena

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Mājas dzīvnieka pases veidlapas cena turpmāk palielināsies par 50 centiem un būs 1,11 eiro, paredz valdības apstiprinātie grozījumi kārtībā, kādā veicama samaksa par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) valsts uzraudzības un kontroles darbībām un maksas pakalpojumiem.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas skaidrojumā, pašreizējos noteikumos ir noteikta maksa par mājdzīvnieka pases veidlapas izsniegšanu 0,61 eiro apmērā. Saskaņā ar Eiropas Savienības regulu, PVD kā kompetentā iestāde nodrošina mājdzīvnieku pasu veidlapu izgatavošanu un pārdod tās praktizējošiem veterinārārstiem, kas savukārt tās aizpilda un izsniedz dzīvnieku īpašniekiem.

Savukārt maksas paaugstinājums saistīts ar tiešo izmaksu pieaugumu - pērn decembrī veiktā iepirkuma rezultātu. Līdz ar to maksa par vienu pases veidlapu būs 1,11 eiro, kas veidojas no iepirkuma cenas vienai pases veidlapai - 0,87 eiro, PVD izmaksas par izsniegšanu 0,05 eiro, kā arī pievienotās vērtības nodokļa - 0,19 eiro.

Kā aģentūrai LETA atzina Latvijas Veterinārārstu biedrībā, veidlapas cenas pieaugums atspoguļosies veterinārārstu pakalpojumu cenās. Pagaidām gan biedrībā atturējās prognozēt, cik liels būs šis pieaugums.

Noteikumu projekta tiesiskais regulējums attiecas uz praktizējošiem veterinārārstiem un mājdzīvnieku - suņu, kaķu, balto sesku - īpašniekiem. Plānots, ka gadā tiks izgatavotas un izsniegtas mājdzīvnieku 30 000 pases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu