Kurzemē dzirdēti pirmie cīruļi - Latvijā sāk ierasties gājputni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā sākuši ierasties pirmie gājputni - zosis un cīruļi, liecina portālā «Latvijasputni.lv» apkopotā informācija.

Kurzemes pusē tikuši aizvadītajā nedēļā novērotas vismaz 70 dažādu sugu zosis (taigas sējas zosis, tundras sējas zosis un meža zosis). Tāpat Nīcas pusē un pie Grobiņas pamanītas vairākas ķīvītes. Kurzemē manīti arī lielie baltie gārņi un dzirdēti cīruļi.

Savukārt otrdien pie Nīcas pamanītas arī divas dzērves.

Gājputnu ierašanās šogad tiek gaidīta ar bažām bīstamās putnu gripas ievazāšanas risku dēļ.

Latvijas Zemkopības ministrija iepriekš aicināja līdzdarboties savvaļas putnu vērotājus, medniekus un visu sabiedrību, sniedzot informāciju Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) par neraksturīgām parādībām savvaļas putnu populācijā.

Ar putnu gripu slimo mājputni - vistas, pīles, zosis, tītari, paipalas, pāvi, fazāni un strausi, retāk citas putnu sugas. Savukārt vīrusa izplatītāji ir savvaļas putni, sevišķi ūdensputni. Mājputni var inficēties, nonākot tiešā kontaktā ar inficētajiem savvaļas putniem vai uzņemot slimības ierosinātāju ar inficētu barību vai ūdeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu