Rīgas zoo dārzā piedzimušajam roņu mazuli iedod smuku vārdu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ventspils bērni izlēmuši Rīgas Zooloģiskajā dārzā piedzimušo roņu meiteni nosaukt par Ventiņu, informēja Zooloģiskajā dārzā.

Konkursā par roņu meitenes vārda došanu piedalījās skolēni no piecām skolām un bērnudārzu audzēkņi no sešiem bērnudārziem. Kopumā tika iesniegti vairāk nekā 400 darbu ar priekšlikumiem roņu mazuļa vārdam.

Visus iesniegtos vārdus izvērtēja žūrijas komisija un par ronītei piemērotāko vārdu izvēlējās Ventiņa, jo ar šādu vārda priekšlikumu tika iesniegti vairāki radošie darbi.

Balvā Ventspils Centra sākumskolas 4b. un 3a.klases un pirmsskolas izglītības iestādes «Varavīksne» «Rūķīšu» un «Bitīšu» grupiņas kolektīvs saņēma braucienu uz ronītes kristībām, kā arī ekskursiju pa Rīgas zooloģisko dārzu. Savukārt roņu saime no «krustvecākiem» dāvanā saņēma kasti ar zivīm.

Roņu mātei Kristai šis ir pirmdzimtais mazulis, savukārt roņu tēvam Puikam tas ir trešais sekmīgi augošais pēcnācējs. Divi iepriekšējie pasaulē nāca 2004. un 2008.gada agrā pavasarī. Pirmais pēcnācējs bija meita Apolonija, bet otrais - puika Puzis, kuram vārdu arī izvēlējās ventspilnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu