Saeimā iesniedz 26 000 parakstus, lai izbeigtu dzīvnieku izmantošanu cirkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien organizācija «Dzīvnieku brīvība» Saeimā iesniedza vairāk nekā 26 000 cilvēku parakstus petīcijā «Par cilvēcīgu cirku», kas aicina izbeigt dzīvnieku izmantošanu cirkā, informēja organizācijas valdes priekšsēdētājs Aivars Andersons.

Organizācijas pārstāvji šodien Saeimā iesniedza arī 37 nevalstisko organizāciju kopīgi parakstītu vēstuli ar aicinājumu Saeimas deputātiem atbalstīt valsts iestāžu, dzīvnieku speciālistu, veterinārārstu un nevalstisko dzīvnieku aizsardzības organizāciju darba grupā kopīgi izstrādātos Dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumus, kas paredz atteikšanos no savvaļas dzīvnieku izmantošanas cirkos Latvijā.

Likumprojekts patlaban tiek skatīts Saeimā.

Kā ziņots, ar iniciatīvu aizliegt savvaļas dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirka izrādēs 2015.gadā pēc sarunām ar dzīvnieku aizsardzības biedrībām klajā nāca Pārtikas un veterinārais dienests. Drīz pēc tam jaunizveidotās Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes sēdē tika pieņemts lēmums izveidot darba grupu, uzdodot sagatavot priekšlikumus attiecīgiem grozījumiem normatīvajos aktos.

Daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkā jau ir aizliegta. Latvijas cirkos nav pastāvīgi izmitinātu savvaļas sugu dzīvnieku. Visi savvaļas sugu dzīvnieki, kas tiek izmantoti cirka izrādēs Latvijā, tiek ievesti ar ceļojošiem cirkiem no citām valstīm.

Arī jaunā valsts SIA «Rīgas cirks» valdes locekle Ināra Kehre, kas darbu sāks 28.martā, norādīja, ka cirku redz attīstoties bez dzīvnieku izmantošanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu