Miris bruņurupucis, no kura vēdera izņēma 915 monētas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Marta sākumā taizemiešu veterinārārsti no 25 gadus veca jūras bruņurupuča vārdā Omsin, kas tulkojumā no taju valodas nozīmē «krājkasīte», izņēma 915 monētas, kuras māņticīgi cilvēki bija sametuši dzīvnieka baseinā, lai pievilinātu veiksmi.

«Mēs domājam, ka būs nepieciešams aptuveni mēnesis, lai būtu droši, ka bruņurupucis ir pilnībā atkopies,» aģentūrai «Reuters» sacīja Nantarika Čansue no Čulalongkornas Universitātes veterinārzinātnes fakultātes, piebilstot, ka pēc tam būs nepieciešama vēl sešu nedēļu fizioterapija.

Tomēr bruņurupucis neizdzīvoja. Nāves iemesls bija asins saindēšanās, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

«Vismaz pirms nāves viņam bija iespēja brīvi peldēt un ēst,» saka Nantarika Čansue. ««Krājkasīte» aizgāja mierīgi. Viņa bija mans draugs, skolotājs un pacients.»

Pieci ķirurgi vairāk nekā četru stundu ilgā operācijā no bruņurupuča vēdera izņēma 5 kg monētu, kuru dēļ bruņurupucis vairs nebija spējīgs normāli peldēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu