Gliemeži veido «tiltu», lai pārkļūtu pāri peļķei

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Amatieru fotogrāfam Kuritam Afšīnam (Kurit Afsheen) izdevies uzņemt burvīgas fotogrāfijas, kurās atainota divu gliemežu draudzība jeb līdzcietība.

Fotogrāfs no Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas savas mājas dārzā lietus laikā pamanīja divus gliemežus, kuru starpā bija izveidojusies «aiza». Abi gliemeži bija nonākuši katrs uz sava akmens, bet viņiem pa vidu bija izveidojusies peļķe.

Gudrie dzīvnieki tomēr nepadevās un neiekrita ūdenī. Viens no gliemežiem izveidoja tiltiņu, kas palīdzēja biedram tikt pāri «aizai», kā rezultātā abi ceļabiedri turpināja savas gaitas kopā.

«Izskatījās, ka abi gliemeži centās viens otru samīļot, tā, it kā viņi būtu divi draugi, kuri viens otru ļoti ilgi nebūtu redzējuši,» notikušo komentē fotogrāfs Afšīns. «Viens no viņiem kļuva par dzīvu tiltu, lai palīdzētu otram tikt no viena akmens uz otru.»

Fotogrāfs atklāj, ka šis process ildzis apmēram trīs minūtes, jo gliemeži kustas ļoti lēni, taču tas esot bijis ļoti skaists brīdis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu