Taivāna grasās pilnībā aizliegt suņu un kaķu gaļas ēšanu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taivāna kļūs par pirmo Āzijas valsti, kas aizliedz suņu un kaķu gaļas lietošanu uzturā. Šādas pārmaiņas ir rezultāts pieaugošajam mājdzīvnieku turētāju skaitam visā kontinentā, raksta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Pārskatītais Dzīvnieku aizsardzības likums paredz sodu līdz pat 250 000 Taivānas dolāru (~7608 eiro) par suņu un kaķu gaļas ēšanu, bet sods par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem vai to nogalināšanu palielināts līdz diviem gadiem cietumsoda un diviem miljoniem Taivānas dolāru (~60865 eiro).

Savukārt atkārtoti noziedznieki var saņemt līdz pat piecu gadu ilgu cietumsodu un lielākus naudas sodus. Jaunā likuma ietvaros notiesātos arī publiski kauninās, publicējot viņu vārdus un fotogrāfijas.

Jaunais likums varētu stāties spēkā aprīļa beigās, taču tas vēl ir jāparaksta prezidentam. Taivānas prezidenta Cai Inveņa ir izslavēta kaķu mīļotāja. Kampaņas laikā viņa bieži bija redzama pozējam fotogrāfiem kopā ar saviem diviem kaķiem. Pagājušogad viņa savā aizgādniecībā pieņēma arī trīs suņus.

Foto: Reuters/Scanpix

Suņu gaļa Taivānā savulaik tika plaši lietota uzturā, taču mūsdienās šos dzīvniekus pārsvarā uzskata par mīluļiem, nevis pārtikas produktiem. Kopumā Āzijā suņu gaļa vairs netiek lēsta, taču tā ir dažu reģionālo virtuvju sastāvdaļa. Kaķu gaļas ēšana sastopama vēl retāk.

Taivāna suņu un kaķu gaļas tirdzniecību aizliedza 2001. gadā. Dažas pašvaldības aizliegušas arī tās ēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu