Iespaidīgi foto: Kā izsalcis grizlilācis metas ūdenī pēc medījuma

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Lai arī grizlilāči ir visēdāji, viena no viņu iecienītākajām barībām ir treknas zivis. Radioloģei Rimmai Aronovai (Rimma Aronov) izdevies uzņemt iespaidīgas fotogrāfijas, kurā kāds grizlilācis Aļaskā nomedī lasi.

Attēlā redzamais grizlilācis varētu būt apmēram 180 kilogramus smags. Brīdī, kad šis lācis apņēmies apēst zivi, viņš lēnām pielavījies ūdenstilpnei un veicis ievērojamu lēcienu ūdenī pēc sava medījuma, ziņu aģentūra «Rex Features».

Fotogrāfiju autore stāsta, ka lāča lēciens ūdenī izraisījis ievērojamas šļakatas, taču no ūdens viņš izlīdis ar kāroto zivi.

Uzņemot krāšņos foto, Rimma atradusies apmēram 25 metru attālumā no lāča. Dzīvnieks nepievērsa īpašu lielu uzmanību skatītājiem un fotogrāfiem, fokusējoties tikai uz medījumu.

«Atrasties lācim tik tuvu bija tikai nedaudz bailīgi, taču pārsvarā tā bija vienkārši lieliska un pat sirreāla sajūta,» stāsta fotogrāfiju autore, kura norāda, ka lāču vērošana izraisa pat atkarību.

«Katru brīdi notika kaut kas citādāks un nekad nekļūst garlaicīgi,» viņa stāsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu