Haizivs ielec zvejnieka laivā un saplosa roku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Terijs Selvuds (73) bija devies zvejā uz savu ierasto vietu Jaundienvidvelsā, kad viņa laivā negaidīti ielēca 200 kilogramu smaga un 2,7 metrus gara lielā baltā haizivs, apgāžot viņu un saplosot roku.

Selvudu izglāba pēc tam, kad viņš pa radio izsauca palīdzību. «Es zaudēju daudz asiņu, biju apdullis. Nespēju aptvert, kas noticis, bet pēc tam nodomāju: «Ak dievs, man ir jātiek no šejienes prom»,» viņš atklāja Austrālijas medijiem.

Glābšanas dienesta vadītājs Bils Beitss atklāja, ka viņa komanda atradusi Selvudu stāvam vienā laivas malā, klātu asinīm. «Mēs viņu iecēlām savā laivā, sniedzām pirmo palīdzību un apturējām asiņošanu,» viņš atklāja BBC.

«Tā bija piecus metrus gara laiva, tāpēc varat iztēloties, ka tur vairāk nebija vietas cilvēkiem, jo laivā atradās haizivs.»

Glābšanas komanda nogādāja Selvudu krastā, no kurienes viņu aizveda uz slimnīcu. Viņš atklāj, ka šī ir bijusi dramatiskākā saskare ar haizivi viņa 60 gadus ilgajā zvejošanas pieredzē.

«Domāju, ka nākamreiz varētu atrast krokodilu, ar ko cīnīties, lai paliktu sabiedrības uzmanības centrā,» viņš ar humoru piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu