Zivju resursu papildināšanai Daugavā ielaidīs 15 000 vimbu mazuļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zivju resursu papildināšanai Zaķusalas krastmalā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments Daugavā ielaidīs aptuveni 15 000 vimbu mazuļus, informēja Rīgas domē.

Zem Salu tilta Daugavā tiks ielaisti aptuveni 15 000 vimbu mazuļus svarā ap 1,5 gramiem.

Zivju mazuļu iegādi un ielaišanu Mājokļu un vides departaments 2178 eiro apmērā finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. Zivju mazuļus piegādās no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «BIOR» zivjaudzētavas «Tome» filiāles «Dole».

Ielaižamo zivju suga un daudzums tika saskaņots ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «BIOR» Zivju resursu pētniecības departamentu, kura darbības mērķis ir zinātnisko pamatu veidošana Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos esošo zivju ilgtspējīgai izmantošanai.

Vimbu mazuļus 31.maijā, plkst.11 Daugavā ielaidīs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) kopā ar Mājokļu un vides departamenta speciālistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu