Klīnikā «Dzīvnieku draugs» plāno sterilizēt vairākus simtus bezpajumtes kaķu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālajā veterinārajā klīnikā «Dzīvnieku draugs» no šīs dienas starptautiska projekta ietvaros tiks sterilizēti vairāki simti bezpajumtes kaķu no Rīgas kaķu kolonijām, informēja Kristīnes Čilveres dzīvnieku draugu biedrības valdes locekle, kā arī patversmes un sociālās veterinārās klīnikas «Dzīvnieku draugs» vadītāja Solvita Vība.

Bezpajumtes kaķu sterilizēšanu atbalsta Bridžitas Bordo fonds no Francijas, ar ko «Dzīvnieku draugs» sadarbojas piekto gadu. Projekta ietvaros šogad pēc programmas «noķer-sterilizē-atlaiž» principiem Rīgā plānots sterilizēt 535 kaķus.

Kopumā ar Bridžitas Bordo fonda atbalstu klīnikā «Dzīvnieku draugs» piecu gadu laikā sterilizēti 1570 bezpajumtes kaķu.

«Sadarbība ar Bordo fondu aizsākās 2013.gadā, kad kāds franču tūrists ieraudzīja nožēlojamā stāvoklī esošo ielas kaķu bariņu, kas mitinās pie vienas no slavenākajām Rīgas jūgendstila ēkām Alberta ielā, un paziņoja par to Bordo fondam. Meklējot sadarbības partnerus Latvijā, lai palīdzētu šiem kaķiem, Bordo fonds vērsās pie mums,» teica Vība, atgādinot, ka ar fonda finansiālu atbalstu tika nodrošināta Alberta ielas kolonijas sakopšana - sterilizēti pieaugušie kaķi un sniegta palīdzība slimajiem dzīvniekiem, aizsākoties sadarbībai.

.Biedrībā informēja, ka programma «noķer - sterilizē - atlaiž» tiek pielietota visā pasaulē un ir atzīta par humānāko un efektīvāko ielas dzīvnieku kontroles metodi. Lai sterilizētos kaķus iezīmētu, tiem tiek nokniebts auss galiņš. Kaķi tiek ne tikai sterilizēti, bet arī apstrādāti pret iekšējiem un ārējiem parazītiem un vakcinēti pret trakumsērgu, tā pasargājot tos no bīstamām infekcijas slimībām. Ar programmu tiek novērsta nekontrolēta kaķu vairošanās un mazināta infekcijas slimību izplatība, turklāt sterilizētu kaķu urīns neož.

Kristīnes Čilveres dzīvnieku draugu biedrība ir vienas no senākajām Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizācijām - nodibinājuma «Dzīvnieku drauga fonds» - tiesību un tradīciju pārņēmēja. Biedrība uztur dzīvnieku patversmi un Latvijas pirmo sociālo veterināro klīniku «Dzīvnieku draugs» un ik gadu sniedz palīdzību vairākiem tūkstošiem dzīvnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu