Pie Saeimas ap 250 cilvēku protestē pret dzīvnieku izmantošanu cirkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Ceturtdien ap 250 cilvēku pie Saeimas protestēja pret dzīvnieku izrādīšanu cirkā, savukārt vēl 40 aktīvisti iestājās par cirku ar dzīvniekiem.

Abi pasākumi pie Saeimas iepriekš notikuši jau vairākas reizes un arī šoreiz tie norisinājās līdzīgi.

«Cilvēcīgā cirka» aizstāvji bungu rīboņas pavadībā skandēja dažādus vēstījumus, piemēram: «Cietsirdībai cirkā - nē» un «Zvēriem sāp tāpat kā tev». Uz viņu turētajiem plakātiem cita starpā bija rakstīts «Vardarbība nav kultūra» un «Lēta pūļa izklaide deputātiem kultūra?».

Savukārt dzīvnieku cirka aizstāvji bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem attēlotas lāču bildes ar cilvēkiem, kuras parakstītas ar vārdiem: «Kā patiesībā ceļojošajos cirkos dzīvo lāči?!». Tāpat uz viena no plakātiem pausts apgalvojums, ka «Mēs mīlam mūsu dzīvniekus un mūsu dzīvnieki mīl mūs».

Jau vēstīts, ka šīs protesta akcijas tiek organizētas par un pret ieceri veikt labojumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas ļautu Latvijas cirkos izmantot nebrīvē dzimušu savvaļas sugu dzīvniekus.

Saeima šodien attiecīgo likumprojektu skatīs galīgajā lasījumā.

Kā ziņots, protesta organizētājs, nodibinājums «Dzīvnieku policija» lūdz Saeimas deputātus noraidīt Dzīvnieku aizsardzības likumā visus trešajam lasījumam virzītos priekšlikumus. «To mērķis ir destruktīvs, haosu radošs un pat apzināti maldinošs,» kritizē nodibinājums. Organizācija aicina Saeimas deputātus arī trešajā lasījumā atbalstīt speciālistu izstrādāto un valdības virzīto likumprojekta pantu par visu savvaļas sugu dzīvnieku aizliegumu izmantot atrakcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu