Čehijā aizliegs kažokzvēru fermas

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Čehijā no 2019.gada būs aizliegtas kažokzvēru fermas, paredz parlamenta augšpalātas pieņemtie grozījumi dzīvnieku tiesību aizsardzības likumā. Kažokzvēru audzēšanu jau aizliegušas tādas Eiropas valstis kā Austrija, Lielbritānija, Nīderlande un Šveice.

Pagājušajā mēnesī atbilstošos grozījumus pieņēma Čehijas parlamenta apakšpalāta, bet grozījumi vēl ir jāapstiprina Čehijas prezidentam Milošam Zemanam.

Senāta apstiprinātie grozījumi paredz aizliegt «dzīvnieku audzēšanu un nogalināšanu tikai vai galvenokārt to kažoka dēļ». Deputāti norādījuši, ka grozījumi palīdzēs gadā glābt ap 20 tūkstošu dzīvnieku - galvenokārt lapsu un ūdeļu.

Aprīlī publiskoti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka 83% Čehijas iedzīvotāju atbalsta aizliegumu.

Lielākā daļa pasaules kažokzvēru fermu atrodas Ķīnā, Skandināvijas valstīs un ASV.

Čehijā pašlaik ir apmēram deviņas tādas fermas, vēstījuši vietējie plašsaziņas līdzekļi. Iespējams, ka to īpašnieki pēc grozījumu stāšanās spēkā saņems kompensāciju no Lauksaimniecības ministrijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu