Latvijas garšīgākais medus ievākts no LTV terases bišu stropiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pierīgā notikušajā «Biškopju vasaras saietā 2017» konkursā «Garšīgākais Latvijas medus 2017» par uzvarētāju atzīts liepziedu medus, kas ievākts Latvijas Televīzijas ēkas terasē Zaķusalā, Rīgā izvietotajos stropos, informēja biedrībā.

Par garšīgāko atzīto Rīgā ievākto liepziedu medu ievākušas Anda Titorenko (SIA «Redore») no Ikšķiles novada uz Rīgu atvestās bites. Šis medus uzvarēja ar ievērojamu pārsvaru pār citiem un ieguva «Garšīgākais Latvijas medus 2017» titulu un pirmās pakāpes diplomu

Biedrībā atgādināja, ka bites, kuras ievākušas šogad garšīgāko medu, izvietotas uz Latvijas Televīzijas ēkas Zaķusalā un to darbošanos var vērot internetā.

Otro vietu un otrās pakāpes diplomu ieguva Ventas krastos vāktais medus no Alitas Grugules bišu dravas Ventspils novada, Vārves pagasta saimniecībā «Bitnieki», bet trešā vieta un trešās pakāpes diploms piešķirts Rimanta Gaidamoviča bišu dravā ievāktajam dažādu ziedu medum no Naukšēnu novada.

Citā konkursā Latvijas biškopības saieta ietvaros tika vērtēta «Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2017». Par labāko tika atzīta LPKS «Medotava» no Ikšķiles novada medus etiķete, kas ieguva pirmās pakāpes diplomu. Otro vietu un, attiecīgi, otrās pakāpes diplomu ieguva Igors Ignatjevs no Kārķu novada par gaumīgu medus burciņas noformējumu kā materiālu izmantojot korķi. Savukārt trešo vietu un trešās pakāpes diplomu saņēma Jānim Vainovskis (SIA «Meduspils») Brocēnu novadā par biškopības produkta medus salmiņu noformējumu.

Šogad konkursā piedalījās 45 medus paraugi. Etiķešu konkursā piedalījās 24 biškopji. «Biškopju vasaras saiets 2017» norisinājās «JIP Mārupīte», Pierīgā.

Latvijas Biškopības biedrība ir dibināta 1994.gadā un ir biškopju profesionālā organizācija, kas apvieno gan profesionāļus, gan iesācējus un amatierus. Tās kopējais biedru skaits 2016. gada sākumā pārsniedza 3200 biedrus, jeb aptuveni 2/3 no kopējā biškopju skaita valstī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu