Krokodilu audzētava Taizemē: no bīstama plēsēja līdz šikai rokassomiņai

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taizemē vairāk nekā tūkstoš audzētavās tiek turēti 1,2 miljoni krokodilu, raksta ziņu aģentūra «Reuters». Dzīves laikā krokodili gozējas saulē, peldas un ēd jēlu vistas gaļu. Pēc tam sākas plēsēju «otrā dzīve», jo krokodilu ādas izmanto luksusa preču ražošanā, bet gaļu pasniedz restorānos.

Sri Ajuthajas krokodilu audzētava ir viena no lielākajām pasaulē. Tā darbojas jau 35 gadus.

«Mēs esam viss vienā,» skaidro audzētavas īpašnieks Vičians Rengnets. «Mēs radām darbus cilvēkiem, mēs radām ienākumus valstij.»

Foto: Reuters/ScanPix

Sri Ajuthajas audzētava saskaņā ar Vašingtonas konvenciju par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (CITES) drīkst eksportēt produktus, kas izgatavoti no apdraudētajiem Siāmas krokodiliem.

«Mēs darām visu – no krokodilu audzēšanas līdz nokaušanai, ādu krāsošanai un krokodilu produktu eksportēšanai,» sacīja audzētavas īpašnieks.

Foto: Reuters/ScanPix

Audzētavā gatavoto produktu vidū ir rokassomiņas, kuru cena var sasniegt 1500 eiro, vai pat 3700 eiro vērtas krokodilādas žaketes. Krokodila gaļa tiek tirgota par apmēram 5,50 eiro kilogramā. Pārdotas tiek arī rāpuļa asinis un žults tablešu formā, jo taizemieši tic to dziedējošajam spēkam.

Foto: Reuters/ScanPix

Taču industrija piedzīvo grūtības. Pērn krokodilādas produktu eksports Taizemē nokritās par vairāk nekā 60%, salīdzinot ar 2015.gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu