Infektoloģijas centrā nonākuši vēl četri pacienti ar ērču encefalītu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

No Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) nedēļas laikā izrakstīti vēl četri pacienti ar ērču encefalītu, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Līdz šim no LIC izrakstīti 15 pacienti, kuriem bijis ērču encefalīts. Turklāt izrakstīti arī 18 pacienti, kuriem bijusi Laimas borelioze, un četri pacienti, kuriem bijusi ērlihioze.

LIC šogad līdz 30.jūlijam pārbaudītas 3125 iedzīvotājiem piesūkušās ērces, no tām 87 jeb 2,78% konstatēts ērču encefalīts. No visām pārbaudītajām ērcēm 908 pēc pacientu lūguma noņemtas LIC uzņemšanas nodaļā, taču pārējās cilvēki noņēmuši paši.

Jau ziņots, ka pirmā ērce pārbaudei Latvijas Infektoloģijas centrā šogad tika atnesta 18.februārī, nākamā - 8.martā.

Gada griezumā pērn, salīdzinot ar 2015.gadu, par 61 gadījumu pieaugusi saslimstība ar ērču encefalītu, bija par deviņiem gadījumiem vairāk saslimšanas gadījumu ar ērlihiozi, savukārt par 16 gadījumiem mazāk - saslimšanas gadījumu ar Laimas slimību, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistika.

SPKC epidemiologi atgādina, ka, dodoties dabā, apģērbs jāpielāgo tā, lai ērce nevarētu zem tā pakļūt - bikšu gali jāieliek zeķēs vai zābakos, aprocēm un apkaklei jābūt cieši pieguļošai, blūze vai krekls jāieliek biksēs. Ērces visbiežāk pieķeras garāmejošiem cilvēkiem potīšu augstumā, tādēļ, pat uz īsu brīdi iebrienot zālē, jānodrošinās, lai ērce nevarētu pakļūt zem apģērba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu