Pusaudzis Austrālijas pludmalē sastop jūras blusas-gaļēdājas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā 16 gadus vecs pusaudzis pēc peldes no ūdens Melburnas pludmalē iznāca ar asiņojošām kājām. Izrādās, šausmu filmas cienīgajā skatā vainojami ūdenī dzīvojoši kukaiņi-gaļēdāji, vēsta laikraksta «Daily Telegraph» interneta vietne. Zinātnieki tikmēr cenšas identificēt noslēpumainās «jūras blusas».

Sems Kanizejs sestdien pēc futbola treniņa iebrida ūdenī Braitonas pludmalē Melburnā un pavadīja tur aptuveni pusstundu. «Izejot no ūdens, es ieraudzīju, kā man šķita, smiltis uz apakšstilba. Kad biju pārgājis kāpas, paskatījos lejā un redzēju, ka manas potītes ir asinīs,» radio intervijā stāsta sešpadsmitgadnieks, kuru vecāki steigšus nogādāja slimnīcā.

Svētdienas vakarā Kanizeja tēvs Džarods devās uz pludmali ar tīkliņu, kurā bija ielicis jēlu gaļu. Notvēris sīkos, gaļaskāros kukaiņus, tēvs tos nofilmēja. «Skaidrs, ka šiem sīkaļām ļoti garšo gaļa,» viņš teica.

Slimnīcā, kurā Sems tika nogādāts, viņam pateica, ka tās esot bijušas jūras blusas. Šādu versiju apstiprināja Monaša universitātes biologs Ričards Reina, sakot, ka tādi uzbrukumi gadoties ļoti reti un uztraukumam neesot pamata.

Citi bioloģijas eksperti norāda, ka tas varētu būt bijis miniatūru jūras vēžu paveids.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu