Amsterdamā klaiņojošos kaķus izmitina mājā uz ūdens

TVNET/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amsterdamas kanāla viļņos, netālu no cilvēkiem pārpilna iepirkšanās rajona, šūpojas «Kaķu laiva», kurā patvērumu rod apmēram 50 klaiņojošie un pamestie kaķi, vēsta aģentūra AP. To apskatīt dodas kaķumīļi no visas pasaules.

Vecā burulaivā iekārtotā patversme darbojas kopš 1968.gada. Pašlaik kaķu patversmē strādā apmēram 20 brīvprātīgie un daži nepilna laika darbinieki. Ik dienu tā piesaista apmēram simt apmeklētājus.

«Visvairāk man patīk satikt labus cilvēkus no visas pasaules,» sacīja patversmes vadītāja Judīte Gobeca.

Viena no apmeklētājām, 79 gadus vecā amerikāniete Džūdija Maitone, atzina, ka «Kaķu laiva» esot bijis viens no svarīgākajiem Amsterdamas apskates objektiem.

Savukārt Nīderlandes pilsētā Zāndamā dzīvojošais pāris Monika un Toms Bijtendorpi patversmē iegriežas katru reizi, kad ir Amsterdamā. Viņi gatavojas savā aizgādībā ņemt kādu no turienes četrkājainajiem iemītniekiem, jo pirms gada zaudēja savu mājas mīluli.

Apmeklētāji var atstāt ziedojumus vai kļūt par kāda patversmes iemītnieka aizbildni, saņemot ziņas par to, kā izvēlētajam kaķim klājas. Dažos gadījumos viņiem atļauts arī doties mājās ar kādu no patversmē mītošajiem kaķiem. Patversmes darbinieki rūpīgi izvēlas jaunos saimniekus, sacīja Gobeca.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu