Vētra «Hārvijs»: Teksasieši glābj savus mājas mīluļus no plūdiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dodoties prom no vētras «Hārvijs» izraisītajiem plūdiem, Teksasas iedzīvotāji līdzi ņem ne tikai savas vērtīgākās mantas, bet arī mājdzīvniekus, vēsta aģentūra «Reuters».

Glābēji cenšas parūpēties ne vien par cilvēku, bet arī viņu četrkājaino draugu dzīvībām. Ja iespējams, dzīvnieki tiek atdoti saimniekiem, bet citi nonāk pārpildītajās patversmēs.

Vētra «Katrīna» 2005.gadā sniedza rūgtu mācību, jo vairāki cilvēki Ņūorleānā atteicās evakuēties, ja nevarēja līdzi paņemt savus mājdzīvniekus.

Glābšanas dienestiem nācās federālajās vadlīnijās iekļaut punktu par to, kā dabas katastrofu gadījumā parūpēties par dzīvniekiem, norāda dzīvnieku aizsardzības biedrība ASPCA.

Kamēr pagaidu patversmēs arvien vairāk cilvēku ierodas kopā ar saviem mājdzīvniekiem, plūdu skartajās teritorijās joprojām apdraudēti tūkstošiem dzīvnieku.

Dzīvnieku aizsardzības biedrība «Humane Society» no applūdušas mājas Dikinsonā, Teksasā, otrdien izglāba trīs suņus. Ūdens līmenis bija cilvēkam līdz krūtīm, ziņo NBC. Mājā atrastais rotveilers rāpās uz mēbelēm, lai noturētos virs ūdens.

«Humane Society» pārstāve Vendija Mērlinga sacīja, ka viņas komanda esot saņēmusi daudzus zvanus no satrauktiem saimniekiem, kuri tikuši nošķirti no saviem mājdzīvniekiem.

Hjūstonas Profesionālā ugunsdzēsēju asociācija telekanālam NBC atklāja, ka svētdien glābšanas operācijā ar laivām uz kādas mājas jumta pamanīti divi suņi. Kad ar izglābtajiem cilvēkiem pārpildītā laiva pietuvojās mājai, uz tās durvīm pamanīja uzrakstu «Palīgā». Glābēji laivā uzņēma abus labradorus un garāžā atrada to saimnieku.

«Doma, ka tavu mājdzīvnieku neizglābs, ir ļoti emocionāli grūta,» sacīja asociācijas prezidents Mārtijs Lanktons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu