Viesuļvētra «Irma»: kā Maiami zoodārzs pasargā dzīvniekus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tuvojoties viesuļvētrai «Irma», Maiami zoodārzs steidzās nogādāt drošībā savus dzīvniekus - tostarp kritiski apdraudētas sugas maitu liju vārdā Pīnats un rozā flamingu bariņu, vēsta aģentūra «Reuters».

Dzīvnieku evakuācija notika dienu pirms «Irma» sasniedza Floridas štatu, ASV. Pīnats un citi dzīvnieki tika ievietoti krātiņos un nogādāti uz nostiprinātu betona bunkuru.

Laika apstākļiem pasliktinoties, zoodārza darbinieki centās pagūt evakuēt visus dzīvniekus un pārbaudīt drošības aprīkojumu. Darbinieki atklāja, ka ļoti nobažījušies par to, ka varētu pievilt elektrības ģeneratori, jo tie nodrošina akvāriju darbību. Ja ūdeni neapgādā ar skābekli, zivis un cita dzīvā radība var aiziet bojā.

Foto: EPA/Scanpix

1992.gadā Florida piedzīvoja piektās kategorijas viesuļvētru «Endrū», kas sagrāva Maiami zoodārzu.

Pēc tās tika nostiprināti tādu lielo dzīvnieku kā lauvu, ziloņu un pērtiķu iežogojumi, tāpēc tie varēja vētru pārlaist savā ierastajā vidē. Mazākus un trauslākus dzīvniekus, piemēram, flamingus, labāk pārvietot uz speciāli izveidotu bunkuru.

Foto: EPA/Scanpix

«Dzīvnieki piedzīvo milzīgu stresu, kad tos aizved prom no pazīstamās vides, un šis stress viņiem var būt ļoti, ļoti bīstams,» sacīja Maiami zoodārza pārstāvis Rons Magills.

Taču evakuācija ir nepieciešama. «Endrū» laikā darbiniekiem nācās improvizēt, un flamingi tika sadzīti vienā no zooloģiskā dārza tualetēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu