Čehijā sadedzina miljoniem vērtus degunradžu ragus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zoodārzā Čehijā sadedzināti 33,5 kilogrami degunradžu ragu, kuru vērtība melnajā tirgū pārsniedz divus miljonus eiro, vēsta ziņu aģentūra AP. Zooloģiskais dārzs nolēma noņemt ragus vairākiem tur mītošajiem dzīvniekiem, lai nodrošinātos pret peļņas tīkotāju iebrukumiem.

Dvurkralovas zoodārzs šādu lēmumu pieņēma, kad martā zoodārzā netālu no Parīzes notika ielaušanās. Malumednieki nošāva četrus gadus vecu degunradzi un nozāģēja tam ragu.

Lai pasargātu dzīvniekus no līdzīga likteņa un protestētu pret augustā Dienvidāfrikā notikušu degunradžu ragu izsoli, Dvurkralovas zoodārzs noņēma ragus vairākiem no 19 tur dzīvojošajiem degunradžiem. Ragi otrdien tika sadedzināti bruņotu muitnieku uzraudzībā.

Melnajā tirgū viens kilograms degunradža ragu maksā apmēram 65 000 ASV dolāru (54 000 eiro). Āzijā tiem tiek piedēvēta spēja izārstēt teju visu - sākot ar iesnām un paģirām, beidzot ar vēzi un impotenci. Malumedniecības rezultātā noplicinātas degunradžu populācijas Āfrikā un citviet.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu