Āfrikas cūku mēris pirmo reizi konstatēts Abavas pagastā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 12 no Āfrikas cūku mēra (ĀCM) nobeigušās mežacūkas, tajā skaitā ĀCM pirmo reizi konstatēts Talsu novada Abavas pagastā, kur atrasta viena no ĀCM nobeigusies meža cūka, liecina PVD informācija.

Tāpat ĀCM meža cūku populācijā šajā nedēļā konstatēts pa vienai meža cūkai Auces novada Īles pagastā, Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastā, Madonas novada Aronas un Vestienas pagastos, Neretas novada Pilskalnes un Zalves pagastos, kā arī Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, Tukuma novada Degoles pagastā un Talsu novada Kūļciema pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 1011 meža cūkām 77 novadu 205 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu