Igaunijas parlaments aizliedz cirkā izmantot savvaļas dzīvniekus

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas parlaments otrdien pieņēma grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz cirkā izmantot savvaļas dzīvniekus. Par grozījumiem balsoja 83 no 101 parlamenta deputāta.

Grozījumi precizē normas par dzīvnieku izmantošanu publiskos pasākumos. Šādos pasākumos būs atļauts izmantot tikai tādu sugu un apakšsugu dzīvniekus, kas dzimuši mākslīgos apstākļos un kuru sugai raksturīgie uzvedības ieradumi vai dzīvesveids ļauj to darīt, neapdraudot dzīvnieku veselību. Atļauto sugu un apakšsugu sarakstu apstiprinās lauksaimniecības ministrs.

Igaunijas Dzīvnieku aizstāvju kustības preses sekretāre Anita Jursone uzsvēra, ka Rīgikogu (parlamenta) lēmumam par savvaļas dzīvnieku izmantošanas aizliegšanu cirkā ir milzīga nozīme un Igaunijas sabiedrība kļūst dzīvniekiem draudzīgāka.

«Pateicoties šim likumam, turpmāk savvaļas dzīvniekiem cirkos vairs nebūs jācieš no nepiemērotiem turēšanas apstākļiem un dresēšanas metodēm,» sacīja Jursone.

Viņa piebilda, ka Igaunijas dzīvnieku tiesību aizstāvji turpinās darbu, lai tiktu aizliegta ne tikai savvaļas, bet visu dzīvnieku izmantošana cirkos.

Igaunijā nav pastāvīgi strādājoša cirka, tāpēc aizliegums izmantot savvaļas dzīvniekus attieksies uz ceļojošajiem cirkiem.

Kā ziņots, Latvijas Saeima 15.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus, aizliedzot cirka izrādēs izmantot savvaļas dzīvniekus. Likuma grozījumi stājās spēkā 13.jūlijā.

Lietuvā šāds aizliegums nav noteikts.

Aizliegums izmantot cirkā savvaļas dzīvniekus vai jebkādus dzīvniekus ir spēkā vairākos desmitos pasaules valstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu