Karaliska uzņemšana: lielo pandu pāris no Ķīnas ierodas Indonēzijā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Indonēzijā ar lielu prieku uzņemts lielo pandu pāris no Ķīnas. Pandu mātīte Hučuņa un tēviņš Caitao lidmašīnā ar to vārdiem uz korpusa ieradās Džakartas lidostā, kur tos sagaidīja svinīga ceremonija un skatītāju pūlis.

Indonēzijas dabas parkā pandām izveidota 3,8 miljonu eiro vērta māja. Tamanas safari darbinieki cer, ka pāris tur ieņems un izaudzinās mazuļus.

Modernā pandu māja, kas izskatās pēc tempļa, aprīkota ar liftu, guļamtelpu, ārsta kabinetu un vairākiem rotaļu laukumiem, ziņo aģentūra AP.

Foto: EPA/ScanPix

Patlaban savvaļā trīs Ķīnas provincēs dzīvo mazāk nekā 1900 lielās pandas.

Ķīna desmitiem gadu garumā piekopa «pandu diplomātiju» - dāvināja dzīvniekus valstīm, ar ko tai bija draudzīgas attiecības. Patlaban Ķīna pandas vairs nedāvina, bet aizdod ārzemju zoodārziem un dabas parkiem.

Foto: EPA/ScanPix

Tamanas safari apmeklētāji jaunos iemītniekus varēs apskatīt oktobra beigās vai novembra sākumā, kad būs beidzies karantīnas periods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu