Reti kadri: pirmoreiz savvaļā nofilmēti smilšu kaķa mazuļi

TVNET/The Independent
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc četrus gadus ilgas pētniecības zinātniekiem beidzot izdevies retos video kadros iemūžināt nesabiedrisko smilšu kaķu mazuļus, vēsta «The Independent». Tiek uzskatīts, ka tā ir pirmā reize, kad tuksneša dzīvnieki nofilmēti savvaļā.

Nofilmēti trīs kaķēni, kuri ir sešus līdz astoņus mēnešus veci. Gluži kā mājas kaķu mazuļiem, arī smilšu kaķēni dzīves pirmajos mēnešos izskatās ārkārtīgi piemīlīgi - ar lielām acīm un mīkstu kažoku.

Smilšu kaķus pamanīt ir grūti, jo tuksnešaino rajonu iemītnieki galvenokārt pārvietojas nakts aizsegā, viens ar otru sazinās ļoti klusi un savu medījumu notiesā pilnībā, neatstājot nekādas pēdas.

Biologu Aleksandra Slivas un Gregorija Bretona vadītā komanda pētniecību Marokas tuksnesī uzsāka 2013.gadā. Šī gada aprīlī, atgriežoties nometnē, viņi pamanīja trīs acu pārus, kas tumsā iespīdējās.

«Atrast šos kaķēnus bija pārsteidzoši,» sacīja Bretons.

Komanda pavadīja stundu, filmējot un fotografējot mierīgi sēdošos mazuļus. Tuvumā bija pieaugusi smilšu kaķu mātīte, domājams, kaķēnu māte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu